OT Dulcet - шаблон joomla Joomla

 Tel: 06-28349919   Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elektrisch epilatie

Verwijdering van ongewenste haargroei met elektrisch epilatie

rsz electrische
Wat is overbeharing?

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon bij een vrouw. Hypertrichose is een medische term om het aanwezig zijn van overbeharing aan te duiden. De overmatige beharing wordt vooral veroorzaakt door medicatie of erfelijkheid.

 

Een haar die 1 keer behandeld is komt nooit meer terug?

Dit is helaas niet waar. Een haar moet vaker behandeld worden voordat hij definitief weg is. In de haarfollikel zitten zoveel cellen die meewerken om een haar tot stand te brengen, dat ze niet allemaal in een keer vernietigd kunnen worden. Het aantal haren neemt af na een behandeling. De beharing wordt na iedere behandeling dunner en minder gepigmenteerd. U kunt een haarreductie verwachten van 70-80%, maar wij kunnen geen garantie geven. Bij elektrische epilatie is het namelijk mogelijk dat het lichaam zelf 'slapende' haarzakjes aanwakkert door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medijcijnen of door het ouder worden. Om een goed resultaat te behouden raden wij u aan om de behandeling na de volledige sessie nog 1 maal per jaar te herhalen.

Voor de behandeling

De behandeling wordt voorafgegaan door een vrijblijvende intake. U bereidt zich het beste voor op de behandeling en de intake, door niet te gaan ontharen op de plek die zal worden behandeld. Als u zelf de haren voor de intake of de behandeling verwijdert, dan is het voor de huidtherapeut onmogelijk te zien welke haren weggehaald moeten worden en is het lastiger behandelen. Gedurende de behandelperiode mogen de haren alleen geknipt of geschoren worden om het haargroei proces niet te verstoren. Op de dag van de behandeling moeten de haren 2 mm of langer zijn.

Is het pijnlijk?

Dit is moeilijk te zeggen. Niet iedereen heeft dezelfde pijngrens. Er wordt met stroom gewerkt en dat wordt ervaren als een warmte (hitte) die in de huid ontstaat. De een vindt dit niet pijnlijk, maar de ander wel. Is de behandeling echt te pijnlijk voor u, dan kunt u vragen om Emla-crème bij uw huisarts. Dit is een huidverdovingscrème die minstens 40 minuten voor de behandeling dik aangebracht moet worden. Dit zal de behandeling minder gevoelig maken.

Behandelingsduur

De behandeling zal per keer een half uur in beslag nemen. De behandelperiode kan enkele maanden tot enkele jaren duren en dit is mede afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de haarcyclus.

Na de behandeling

De huid kan er enkele uren enigszins rood uitzien en warm aanvoelen. Er kan dan gekoeld worden met een koude doek. Mijdt de zon/zonnebank minimaal 48 uur na de behandeling in verband met pigmentatie. U kunt de huid kalmeren met Aloë Vera-crème en beschermen met zonnebrandcrème.